Werken bij Brontechniek: variatie, zelfstandigheid, creativiteit en groot materieel

Collega Erik Rolink begon onlangs met een nieuwe tak van sport binnen Schipper Brontechniek. Hij gaat een afdeling opzetten voor pomptechniek en -onderhoud. Voor Erik een mooie uitdaging, maar dat betekent wel dat we op zoek moeten naar een nieuwe servicemonteur. In dit artikel vertelt Erik de ins and outs van deze functie.

Nieuwsgierig? Bekijk de vacature hier!

Variatie

“Het mooiste aan het werk is de variatie. En dan heb ik het over variatie in ieder aspect van het woord. Je werkt nooit lang op dezelfde plek. Je werkt zowel binnen als buiten en je doorkruist het hele land. Daarbij zijn de werkzaamheden afwisselend. Elektrisch, mechanisch, pomptechnisch… Je moet je wel overal mee kunnen redden natuurlijk”, vertelt de voormalig servicemonteur met de nodige trots. “Ook de opdrachtgevers lopen uiteen. De ene keer werk je voor een waterschap of waterbedrijf, de andere keer voor een bloementeler of een fabriek. Je komt overal.”

Onvoorziene situaties lossen we vaak zelf op. Daar komt soms de nodige creativiteit bij kijken, maar dat maakt het ook zo leuk.

Zelfstandigheid

Als servicemonteur bij Schipper Brontechniek werk je op de mooiste locaties. Erik: “De ene keer sta je met de hele combinatie in de duinen, de andere keer ben je aan het werk in de Limburgse heuvels. En de andere keer sta je weer middenin de binnenstad of bijvoorbeeld op een industrieterrein. Dat houdt wel in dat je als ploeg zelfstandig moet kunnen werken. Onvoorziene situaties lossen we vaak zelf op. Daar komt soms de nodige creativiteit bij kijken, maar dat maakt het ook zo leuk.”

Het gereedschap is allemaal tiptop in orde.

Goed gereedschap

Bij Schipper Brontechniek werk je met groot materieel. “We zijn innovatief ingesteld. We ontwikkelen onze eigen technieken. Alle apparatuur is gebouwd op een 6×6 aangedreven vrachtwagen. We rijden altijd met deze truck en onze Toyota Hilux 4×4 naar de klus. Het gereedschap is allemaal tiptop in orde. Ook wordt het fysieke werk beperkt door de kraan op onze servicetruck. We hoeven nooit zwaar te tillen.”

Beelden van onze camera inspectie tijdens een brononderzoek

Alles geregeld

“We werken veel met drinkwater, dus de kwaliteitsnormen zijn streng. De lat ligt hoog, dat maakt het erg uitdagend. De werkvoorbereiding is altijd nauwkeurig. Alles wordt goed geregeld. Als je in de kost moet voor een klus, dan wordt er altijd een goede plek voor overnachting geregeld. Voor het eten wordt ook gezorgd. Dat is een enorm pluspunt”, aldus Rolink.

Nieuwsgierig? Bekijk de vacature hier!

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar de beste vak- mensen. Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier de vacatures!

Welkom in de familie!