Wanneer je partner én collega bent

Schipper is een familiebedrijf, maar er werken ook families binnen het bedrijf. Ter gelegenheid van ons 40-jarig jubileum leek het ons gezellig om hier een rubriek van te maken. Daarom schoven wij aan tafel in onze gloednieuwe kantine met Jutta en Richard Veelers. Want hoe is het om als getrouwd stel in hetzelfde bedrijf te werken?

Extra dimensie

Richard is daar heel kort over: “Eigenlijk zien we elkaar nauwelijks op de werkvloer, dus we merken er niet veel van. Ik werk natuurlijk voor STS en Jutta staat bij de groothandel achter de balie in Almelo.” Jutta knikt instemmend. Hij werkt al 20 jaar bij STS, zij is bijna een jaar in dienst bij onze technische groothandel. “Aan de keukentafel hebben we het tegenwoordig wel meer over het werk”, aldus Jutta. “Dat geeft wel een soort extra dimensie aan mijn baan. Richard sleutelt met de onderdelen die ik verkoop. Hij laat vaak foto’s of filmpjes van zijn werk zien. Op die manier krijg ik een goed beeld van waar al die onderdelen uit het magazijn naartoe gaan. Dat maakt het wel interessanter.”

WTB

Het is natuurlijk niet dat Jutta er geen kijk op heeft. De technische kennis heeft ze zich zelf eigen gemaakt. “Jutta en ik hebben dezelfde WTB opleiding gevolgd in Enschede”, vertelt Richard. “Als vrouw ben je in de techniek natuurlijk wel een uitzondering. Dat was ook de reden dat ze haar bij Schipper zo graag wilden hebben. In de techniek ziet iedereen graag meer vrouwen op de werkvloer natuurlijk.”

Het is erg comfortabel om als monteur je eigen auto te hebben met al het gereedschap dat je nodig hebt.

Richard Veelers

Bedrijfsuitjes

Dat Jutta bij Schipper kwam werken ging niet van de één op de andere dag. Ze werkte bij een bouwmarkt en deed een poging om als zij-instromer het onderwijs in te gaan. “Dat was echter veel te zwaar. Er wordt verwacht dat je een fulltime opleiding in twee jaar afrondt. Dat is gewoon onmogelijk met een baan en drie kinderen.”

Uiteraard kent ze Schipper al erg lang. “Tijdens een weekendje weg met het bedrijf naar Valkenburg leerde ik voor het eerst veel collega’s kennen. Dat was twintig jaar geleden. En door de jaren heen heb ik natuurlijk ook veel met de familie Schipper gesproken op dergelijke gelegenheden. Pas in 2016 kwam het balletje aan het rollen tijdens een bedrijfsuitje naar Brugge. Tijdens dat weekend kwam ter sprake dat ik een andere uitdaging zocht. Het kwam er eerst niet van, maar vorig jaar heb ik eindelijk de stap genomen. Het bevalt goed, maar ik wist natuurlijk ook waar ik terecht zou komen.”

Afbeelding Werken bij Schipper Techniek Wanneer je partner  én collega bent

Vrijheid en afwisseling

Richard werd twintig jaar geleden door Marco Wolters overgehaald om bij STS te komen werken. Het bedrijf stond destijds in de kinderschoenen, maar Marco’s beruchte overtuigingskracht trok hem over de streep. “Ik zocht destijds meer vrijheid en afwisseling in mijn werk. Dat is precíes wat STS biedt aan haar werknemers. Dat bevalt me al twintig jaar erg goed en dat gaat ook niet veranderen. De klantgerichtheid past goed bij me. Er is niets uitdagender dan samen met de klant een oplossing bedenken en dit zelf realiseren.”

De sfeer is hier erg gemoedelijk. Eigenlijk is er nooit iets aan de hand.

Jutta Veelers

Vroeger en nu

In die twintig jaar is er een hoop veranderd. Richard: “Tijdens dat eerste weekendje weg naar Valkenburg kon het personeel mét aanhang in één bus. Dat lukt nu natuurlijk niet meer. Het bedrijf is enorm gegroeid en er is veel meer kapitaal op de werkvloer. Vroeger hadden we niet veel, maar wat we nu aan gereedschap, machines, auto’s en panden hebben is natuurlijk geweldig. Het is erg comfortabel om als monteur je eigen auto te hebben met al het gereedschap dat je nodig hebt.”

Toch bleef er ook een hoop hetzelfde. Daar zijn Richard en Jutta het wel over eens. “Ik werd hier heel goed ontvangen en je wordt hier meteen opgenomen in het team”, beaamt Jutta. “De sfeer is hier erg gemoedelijk. Eigenlijk is er nooit iets aan de hand.”

Richard bevestigt dit. “De oprechte interesse in elkaar is hier nog steeds. We gaan allemaal goed met elkaar om.”

Toekomst

De toekomst van Schipper ziet het stel rooskleurig in. Tijdens het volgende jubileum over tien jaar zal het bedrijf gegroeid zijn volgens Richard. “De vraag naar vakmensen zal alleen maar toenemen. STS zal altijd goed in het werk blijven zitten en als we blijven doorgaan met investeren, dan zie ik een mooie groei voor me.”

Voor de groothandel vreest Jutta ook niets: “Persoonlijk contact blijft belangrijk. Ook is het voor klanten fijn dat er een fysieke plek is om met een kapot onderdeel naartoe te gaan. Niet alles is te digitaliseren, mensen willen persoonlijk geholpen worden door echte mensen. Er zal ongetwijfeld meer gedigitaliseerd en geautomatiseerd worden in onze processen, maar het persoonlijke aspect zal niet verdwijnen. Over tien jaar denk ik daarom dat we nog wel een paar vestigingen meer hebben.”

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar de beste vak- mensen. Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier de vacatures!

Welkom in de familie!