Vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid

Op 1 september 1999 startte een piepjonge Clemens Kuiphuis zijn avontuur bij Schipper. Hij begon toen bij STS als monteur onder de vleugels van leermeester Erik Smelt. 23 jaar later mag hij zichzelf met recht een veteraan noemen binnen ons familiebedrijf.

Het begin

“De laatste stage van mijn opleiding WTB doorliep ik bij Cirex. Erik Smelt was daar werkzaam namens STS en zo kwam ik in contact met Schipper. Nadat ik mijn diploma in ontvangst had genomen, begon ik met vakantiewerk bij Schipper aan de Hogeluchtsweg. In september van dat jaar kreeg ik van Antoon een contract. Niet veel later verhuisden we naar de huidige locatie in Almelo.” Bij STS werkte hij aan mooie projecten in de regio. “Ik leerde veel bedrijven kennen, dat vond ik interessant. Ondertussen kreeg ik ook de kans om cursussen te volgen op het gebied van pneumatiek, hydrauliek en natuurlijk lassen.”

Bij Schipper is er zoveel mogelijk om jezelf te ontwikkelen. Als je technisch bent, dan kun je in iedere uithoek van het bedrijf aan het werk. Je krijgt ook alle mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen.

Clemens Kuiphuis

Blessure

Helaas gooide een knieblessure roet in het eten. “Ik scheurde in 2004 mijn kruisbanden af tijdens een voetbalwedstrijd. De hoop op een carrière als profvoetballer had ik toen al wel opgegeven, maar het was natuurlijk ontzettend vervelend voor het werk”, vertelt Clemens met een knipoog. “Ik verveelde me tussen de operaties door en wilde mezelf nuttig maken. Daarom ging ik aan het werk bij de technische groothandel in zowel Almelo, als Hardenberg. Daar werd ik fysiek natuurlijk niet zo belast. Even later kwam er een vacature op de binnendienst en zodoende ben ik de verkoop ingerold.”

Verkoop

Het werk op de binnendienst beviel goed, met name door het vele contact met klanten. “Ik begon echter de vrijheid van ‘buiten’ te missen. Op dat moment was er maar één vertegenwoordiger actief in de buitendienst en ontstond er de wens om dit uit te breiden. Ik kreeg gelukkig de kans om mezelf te bewijzen in de buitendienst. Eerst was ik verantwoordelijk voor het hele afzetgebied van Schipper, later concentreerde ik mij op het rayon van Almelo. Dit heb ik tot 2018 gedaan, toen werd ik commercieel bedrijfsleider.”

Ontwikkelen

Een dergelijk carrièrepad is typisch voor Schipper, denkt de veteraan. “Bij Schipper is er zoveel mogelijk om jezelf te ontwikkelen. Als je technisch bent, dan kun je in iedere uithoek van het bedrijf aan het werk. Je krijgt ook alle mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Of het nou gaat om een eenvoudige cursus, of om een complete HBO-opleiding, alles is mogelijk. Je kunt groeien in de breedte en in de diepte en ik ben blij dat ik die kansen ook heb gekregen.”

Ik vind dat sociale aspect belangrijk, ook in het contact met klanten. Techniek blijft tenslotte mensenwerk.

Clemens Kuiphuis

Schipper-veteraan Clemens Kuiphuis heeft alle uithoeken van het bedrijf gezien
Schipper-veteraan Clemens Kuiphuis heeft alle uithoeken van het bedrijf gezien

Gelijkwaardigheid

Het past volgens Clemens ook in de bedrijfscultuur. “Vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen staan hier centraal. We krijgen hier echt de vrijheid en het vertrouwen om te ondernemen. Dat brengt op zijn beurt weer verantwoordelijkheid met zich mee. Gemoedelijkheid, gelijkwaardigheid en werkplezier zijn hier ook belangrijke thema’s. Hier is oprechte interesse in elkaar en houd je rekening met elkaars situatie, ook privé. Dat was vroeger al zo onder de leiding van Antoon. Ondanks de enorme groei van afgelopen jaren is dat nooit veranderd.”

De markt verandert. Een klant verwacht tegenwoordig meer van een leverancier en wij nemen ook een steeds groter deel van de toeleveringsketen uit handen.

Clemens Kuiphuis

Sociaal aspect

“Ik vind dat sociale aspect belangrijk, ook in het contact met klanten. Techniek blijft tenslotte mensenwerk. Het is mooi om betrokken te zijn bij zoveel bedrijfsprocessen in de regio. We komen natuurlijk niet bij de minste bedrijven. Het maakt me wel trots dat we samenwerken met grote bedrijven uit de regio. Er worden regionaal zoveel mooie producten geproduceerd, van spuitgietbedrijf tot beton en van voeding tot textiel. Wij zijn hierin vaak letterlijk onderdeel van het proces.”

Toekomst

Schipper zit middenin zijn jubileumjaar. Het 40-jarig bestaan werd goed gevierd en Clemens is positief over de toekomst. “De markt verandert. Een klant verwacht tegenwoordig meer van een leverancier en wij nemen ook een steeds groter deel van de toeleveringsketen uit handen. Een klant verwacht dat we totaalleverancier zijn en dat kunnen we ook waarmaken. In die zin zie ik de toekomst ook rooskleurig in. Onze relaties met klanten zullen in de toekomst alleen maar versterkt worden. Daarnaast hoop ik ook dat we uitbreiden met een aantal vestigingen in de regio. Ik denk namelijk dat we nog veel meer bedrijven in het oosten kunnen ontzorgen.”

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar de beste vak- mensen. Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier de vacatures!

Welkom in de familie!