Voor Luc is geen (werk)dag hetzelfde

Luc Ebbers kwam zes jaar geleden bij STS binnen als stagiair op de verspaningsafdeling. Hij leerde er het vak van de verspaner en is nu zelfstandig verantwoordelijk voor mooie projecten. “Geen dag is hier hetzelfde”, aldus de jonge verspaner.

Verspaning

“Op het VMBO koos ik voor de richting ‘metaal en elektro’. Ik kwam erachter dat de metaal mij het meeste aantrok”, vertelt Luc. “Binnen de metaal kon ik kiezen tussen constructie en verspaning. Ik zag het meeste uitdaging in de verspaning. Je moet dan leren programmeren en je werkt met een interessant en afwisselend machinepark. Dat leek me erg interessant.”

De sfeer, de collega’s, het werk… Dat was voor mij doorslaggevend.

Uitdaging

Via zijn opleiding Allround Verspaner aan het SMEOT in Hengelo kwam Luc bij STS terecht. “Ik moest drie stagebedrijven zoeken en Schipper sprak mij het meest aan. De sfeer, de collega’s, het werk… Dat was voor mij doorslaggevend.”

Luc vervolgt zijn verhaal: “Bij STS is iedere dag een nieuwe uitdaging. Bij wijze van spreken weet ik nu nog niet wat mij morgen te wachten staat. We maken geen grote producties, alleen specials en kleine series. Dat vind ik boeiender dan productiewerk.”

Allround Verspaner Luc Ebbers in het machinepark van STS
Allround Verspaner Luc Ebbers in het machinepark van STS

We hebben een jong team. De sfeer is goed en iedereen helpt elkaar.

Vrijheid

Maar waar zit die uitdaging dan precies in? Daarin weet Luc het antwoord snel te vinden: “Het werk wordt je hier niet voorgekauwd. Niet alles loopt via het kantoor; vaak heb ik direct contact met de klant. Samen bedenk je dan een oplossing. Bovendien word je erg vrijgelaten in je werk, niemand kijkt je op de vingers.”

Goede sfeer

Ook de sfeer is erg belangrijk, aldus Luc. “We hebben een jong team. De sfeer is goed en iedereen helpt elkaar. De vrijheid die je van elkaar krijgt is ook fijn: als ik morgen vrij wil nemen, dan kan dat bijna altijd wel direct geregeld worden. Alles is mogelijk in overleg, zolang je er geen potje van maakt, natuurlijk!”

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar de beste vak- mensen. Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier de vacatures!

Welkom in de familie!