Vliegende keeper: vakman in de spotlights

Het is een bekend fenomeen op de werkvloer: de stille kracht. Uiteraard kennen wij er bij Schipper ook een paar. Richard Veelers komt misschien wel in aanmerking voor die titel. Sommige nieuwe collega’s kennen hem wellicht (nog) niet, maar hij verzet al negentien jaar bergen werk voor STS.

Nog steeds hetzelfde

Bijna twintig jaar vakwerk en tevreden klanten. Bij Schipper zijn we natuurlijk trots op zulke vakmensen. Richard heeft nog herinneringen aan de tijd dat ze bij STS nog maar met z’n tienen waren. “Door de jaren heen zijn we als Schipper veel groter geworden. De sfeer op de werkvloer is echter nog steeds hetzelfde. Je ziet elkaar alleen wat minder, want in de buitendienst werken we overal en nergens. En we werken natuurlijk ook niet altijd met elkaar samen”, vertelt Richard. “Het werk is er ook niet veel anders op geworden. Iets wat ik in de laatste paar jaar wel merk, is dat er steeds meer ZZP’ers worden ingezet. Dat doen we natuurlijk voor de extra capaciteit.”

Afbeelding Werken bij Schipper Techniek Vliegende keeper: vakman in de spotlights

Allrounder

Richard is een allrounder. Hij redt zich overal goed mee. Hij wordt daarom vaak ingezet als een soort vliegende keep. “En dat vind ik ook het mooiste om te doen: ter plekke de oplossing bedenken met de klant.”

Op dit moment speelt hij diezelfde rol bij Friesland Campina in Lochem. Dat is natuurlijk een mooie klant. “De hygiëne-eisen zijn hier extreem streng. Helemaal nu met corona. Overal handen wassen en temperatuur checken, dat is hier heel goed ingericht. Ze maken hier niet alleen boter, maar ze drogen hier ook melk in voor bijvoorbeeld in babyvoeding. Voor dat laatste is die hygiëne natuurlijk extra belangrijk.”

Ontzorgen

“Er moeten hier 25 kooiladders worden aangepast. Misschien moet er zelfs eentje vervangen worden. Ik doe niet alleen de montage, maar ook de werkvoorbereiding. Ik meet alles in en werk de tekeningen uit, zodat ze in de werkplaats al delen kunnen voorbereiden.”

Voor de klant betekent dit uiteraard dat ze compleet ontzorgd worden. Daarin wil STS zich ook onderscheiden. Richard: “De eigen technische dienst van Friesland Campina houdt zich vooral bezig met onderhoud en storingen. Wij pakken de projecten op waar ze zelf niet aan toekomen. Dat zijn vaak mooiste uitdagingen.”

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar de beste vak- mensen. Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier de vacatures!

Welkom in de familie!