Ton Hegeman: aan boord vanaf het eerste uur

“Ik was nummer twee op de loonlijst toen ik werd aangenomen”, vertelt Ton Hegeman. Hij is aan boord vanaf het eerste uur. “Het sollicitatiegesprek vond plaats bij Antoon in de tuin op een zomeravond. Na een half uur zaten we achter een biertje. De familie Schipper woonde toen nog aan de Hogeluchtsweg in Wierden, in het huis naast de bedrijfshal. Antoon had toen net uitgebreid en de magazijnstellingen moesten nog geplaatst worden. De voorraad stond gewoon op de betonvloer.”

Manusje van alles

Ton begon als het welbekende manusje van alles. De zaterdagochtend hoorde nog gewoon bij de werkweek. “Ik werkte in het magazijn, bezorgde bestellingen bij klanten, hielp aan de balie en deed facilitair van alles. Ik heb magazijnstellingen geplaatst, installatiewerk aangelegd en nog veel meer. Ik heb zelfs Johan regelmatig met de bedrijfswagen naar school gebracht wanneer hij weer eens te laat was!”

De familie Schipper zorgt nog steeds goed voor ons; aan feesten en extraatjes geen gebrek. Dat is altijd zo geweest.

Ton Hegeman, Schipper Technische Groothandel

Hardenberg

In 1993 kreeg hij van Antoon de opdracht om de pas geopende vestiging in Hardenberg te gaan runnen. Ton ging pionieren op onontgonnen marktgebied van Antoon. “Ik begon daar alleen, maar daarna kwam Jan Schippers in dienst. Vlak daarna kwam ook Jan Vogelzang, beide zijn nog steeds werkzaam voor Schipper!”

Afbeelding Werken bij Schipper Techniek Ton Hegeman: aan boord vanaf het eerste uur

Bij het 50-jarig jubileum hebben we waarschijnlijk wel drie vestigingen en een hele hoop collega’s meer.

Ton Hegeman, Schipper Technische Groothandel

Enschede en Haaksbergen

Ton mocht in 1997 het kunstje opnieuw doen in Enschede, waar Antoon een nieuwe vestiging had laten bouwen. In 2018 opende hij samen met collega Tom Lohuis de vestiging in Haaksbergen. De jaren vlogen voorbij en hij zag een hoop veranderen: “Vroeger deed je van alles, tegenwoordig heeft iedereen een specifiekere rol binnen de organisatie. Ook is de organisatie natuurlijk veel groter. Het aanbod in producten en diensten is ook veel beter. De sfeer is hetzelfde gebleven. De familie Schipper zorgt nog steeds goed voor ons; aan feesten en extraatjes geen gebrek. Dat is altijd zo geweest.”

Glazen bol

In de toekomst kijken is altijd moeilijk. Ook Ton heeft geen glazen bol. Echter ziet hij de toekomst rooskleurig in: “Bij het 50-jarig jubileum hebben we waarschijnlijk wel drie vestigingen en een hele hoop collega’s meer. Ik hoop in ieder geval dat bij het volgende jubileum de pensionado’s ook worden uitgenodigd!”

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar de beste vak- mensen. Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier de vacatures!

Welkom in de familie!