Specialist Jos en zijn passie voor pneumatiek

Jos Hobert is al 18 jaar aan boord bij Schipper. Als specialist is hij al die jaren de vraagbaak voor alles dat met pneumatiek te maken heeft. Het productaanbod van Festo kent hij als zijn broekzak.

Werken bij Festo

Dat is ook niet zo gek. Na zijn opleiding WTB op de MTS, begon hij als commercieel medewerker binnendienst bij Festo. “In 1991 begon ik bij het regiokantoor van Festo in Zwolle. Dit kantoor werd in 2002 echter opgeheven, omdat Festo ging centraliseren”, vertelt Jos.

Vraagbaak

In 2002 startte hij zijn loopbaan bij Schipper. “Ik werd aangenomen voor een vergelijkbare functie op de binnendienst. Tussendoor heb ik ook nog een periode aan de balie gewerkt, maar ondertussen zit ik weer op kantoor.” Daar weten collega’s over de volledige breedte van het bedrijf Jos te vinden voor vraagstukken over pneumatiek. “Ik ben geen engineer, maar ik adviseer collega’s en klanten over specifieke Festo producten. We zitten vooral in de vervangingsmarkt en één op één vervangen is soms niet mogelijk, of niet de beste oplossing. Ik buig me graag over dit soort vraagstukken.”

Ik vind het interessant om beweging te realiseren. Het automatiseren van beweging verveelt nooit.

Jos Hobert, pneumatiek specialist Schipper Techniek

Pneumatiek

Maar waar komt die passie voor pneumatiek vandaan? “Ik vind het interessant om beweging te realiseren. Het automatiseren van beweging verveelt nooit. Het nadeel van pneumatiek is dat het relatief duur is om perslucht op te genereren. Het voordeel is dat pneumatiek een grote krachtdichtheid heeft bij een klein volume. Ook zijn lineaire bewegingen makkelijk te realiseren. Daarnaast is pneumatiek niet zo gevoelig voor storingen.”

Jos kent het pneumatische programma als zijn broekzak
Jos kent het pneumatische programma als zijn broekzak

Innovatie

Binnen de wereld van pneumatiek heeft Jos uiteraard een sterke voorkeur voor de producten van zijn voormalig werkgever. “Festo is een uniek bedrijf. Ze hebben altijd eigen producten uit eigen productie. Alles ziet er verzorgd en gelikt uit. De organisatie zit goed in elkaar; het is een betrouwbare partner. De ondersteuning is ook erg goed, zowel op het gebied van documentatie, als in de aftersales. Bovendien zijn ze wereldwijd actief en is alles wereldwijd verkrijgbaar.”

Festo is erg innovatief en progressief

Jos Hobert, pneumatiek specialist Schipper Techniek

Jos vervolgt zijn betoog: “Festo is daarnaast erg innovatief en progressief. Ze leveren bijvoorbeeld complete handlingslijnen onder één artikelnummer. Speciaal op maat gemaakt voor de klant en als kit geleverd. Dat onderstreept hoe goed hun productpakket in elkaar steekt en hoe goed ze het logistiek op orde hebben. Dit scheelt de klant een hoop papierwerk.”

Er heerst hier altijd een prettige werksfeer. Ook is het fijn dat je hier alle vrijheid krijgt om je werkdag zelf in te richten.

Jos Hobert, pneumatiek specialist Schipper Techniek

Werken bij Schipper

Jos gaat na 18 jaar nog steeds met plezier naar zijn werk. “Er heerst hier altijd een prettige werksfeer. Ook is het fijn dat je hier alle vrijheid krijgt om je werkdag zelf in te richten. In mijn functie wordt je door de klant geleefd, dus er is altijd een gezonde werkdruk. Het is gelukkig niet zo dat ik op mijn vingers wordt gekeken, of dat je vanuit de organisatie extra druk krijgt opgelegd. Dat maakt het werken bij Schipper erg aangenaam. Uiteraard wordt er ook veel georganiseerd op het sociale vlak. Meestal ben ik wel van de partij bij de activiteiten buiten werktijd.”

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar de beste vak- mensen. Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier de vacatures!

Welkom in de familie!