Over onze klanten: Qizini in Losser

“In de productie wordt nog veel met de hand gedaan”, vertelt Henk Blankenstijn. Hij is hoofd technische dienst bij Qizini in Losser. “We maken hier kant en klare sandwiches, wraps, burrito’s, panini’s en binnenkort ook bagels. We werken met versproducten en dat is lastig te automatiseren. Alles is 100% vers en dat vraagt om een strakke productieplanning. Daarom is het werk voor de TD soms best hectisch.”

Uitdaging

Qizini biedt voor de techneut een uitdagende omgeving. Er wordt in twee ploegen gewerkt, de derde ploeg verzorgt dagelijks een grondige schoonmaak. De productie draait 24/7 en onderhoud is daarom lastig in te plannen. “We werken in een zogenaamde ‘high care’ omgeving. Hygiëne staat voorop, er wordt veel en vaak grondig gereinigd. Dit brengt voor de TD veel uitdaging met zich mee; de machines moeten natuurlijk wel bestand blijven tegen al deze reinigingsmiddelen”, aldus Henk Blankenstijn.

Technische dienst

De technische dienst van Qizini bestaat uit 6 mensen, waarvan 4 monteurs. STS monteur Bernd Opitz ondersteunt deze TD. Henk Blankenstijn is hier erg tevreden over. “Het voordeel van een externe monteur is dat hij niet constant wordt onderbroken door storingen. Hij kan veel gerichter een to-do-lijstje afwerken. Bernd kent het bedrijf inmiddels van binnen en buiten en redt zich overal mee.”

Ik vind snelheid belangrijk, ik heb een partij nodig die snel kan schakelen als de situatie daarom vraagt. Schipper kan dat.

 

Afbeelding Werken bij Schipper Techniek Over onze klanten: Qizini in Losser

Snelheid

“Schipper is al geruime tijd een goede relatie van ons. Het voordeel is dat ze ons het complete pakket kunnen leveren.”, aldus het hoofd technische dienst van Qizini. “Ik vind snelheid belangrijk, ik heb een partij nodig die snel kan schakelen als de situatie daarom vraagt. Schipper kan dat, achter de monteur Bernd staat een complete organisatie. Er kunnen snel onderdelen en diensten geleverd worden. Daarbij kunnen jullie ook snel maatwerk leveren vanuit jullie werkplaats of verspaningsafdeling.”

Bernd Opitz

Bernd is inmiddels bijna 15 jaar in dienst als servicemonteur. “Ik heb het hier nog steeds naar mijn zin. Je krijgt hier veel verantwoordelijkheid en je kunt zelfstandig werken. Ook is er veel afwisseling in het werk. Ik werk vaak bij Qizini, maar dit wordt af en toe afgewisseld met een klus op een andere locatie. Het voordeel daarvan is dat ik dan weer met mijn andere STS-collega’s samen kan werken. We hebben een mooi team.”

Creativiteit vind ik het mooiste. Als er een machine stilstaat moet je soms roeien met de riemen die je hebt.

 

Afbeelding Werken bij Schipper Techniek Over onze klanten: Qizini in Losser

Creatief

De van oorsprong Duitse collega is gespecialiseerd elektro/mechanische werkzaamheden. “Creativiteit vind ik het mooiste. Als er een machine stilstaat moet je soms roeien met de riemen die je hebt. Er bestaat geen mooiere uitdaging dan zo’n machine weer aan het draaien te krijgen.”

Het ijzeren gordijn

Het levensverhaal van Bernd is opmerkelijk. Hij is geboren in Oost-Duitsland, wat destijds onder de voormalige Sovjet-Unie viel. In 1989 nam hij het heft in eigen hand. “Je zag het systeem afbrokkelen. Begrijp me niet verkeerd, we hadden het niet slecht. Geld was nooit het probleem, maar je had er totaal geen perspectief. Ik had geen toekomst voor ogen onder het communisme. Ik ben daarom ’s nachts gevlucht.”

Vluchten

Hij werkte aan de grens met Polen en besloot ’s nachts met een tweetal vrienden een poging te wagen. Hiervoor zijn ze met gevaar voor eigen leven een rivier over gezwommen. Hierna moesten ze een aantal hekken over klimmen en een stuk militair terrein oversteken. “Het was natuurlijk erg spannend, we hadden ook in de bak kunnen belanden. Maar, het was een mooie avond”, vertelt Bernd trots.

Het was natuurlijk erg spannend, we hadden ook in de bak kunnen belanden.

 

Afbeelding Werken bij Schipper Techniek Over onze klanten: Qizini in Losser

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar de beste vak- mensen. Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier de vacatures!

Welkom in de familie!