Misschien is ‘commercieel’ wel een vies woord

Onze collega Jan viert dit jaar zijn 12,5-jarige jubileum als medewerker van onze vestiging in Hardenberg. Hij vervult daar de functie van technisch commercieel medewerker. Zijn specialisatie is elektrotechniek. Hiervoor is hij ook de vraagbaken voor alle andere vestigingen van Schipper Technisch Handelsburo.

Jan en zijn collega’s zijn op zoek naar versterking. Bekijk de vacature hier!

Vrijheid en verantwoordelijkheid

“Hoe ik het zolang volhoud? Dat is niet zo moeilijk, ik heb me hier nog nooit verveeld. Iedere dag is anders en de werkzaamheden zijn erg afwisselend”, aldus de jubilaris. “En natuurlijk hebben we hier een hecht team. We krijgen alle vrijheid en nemen samen onze verantwoordelijkheid. We kunnen altijd alles met elkaar regelen. Dat is handig als je een keer onverwachts vrij wil nemen bijvoorbeeld.”

Soms denken mensen dat je voor commercie een vlotte babbel moet hebben. Hier draait het om service en kennis van techniek. Onze klanten prikken toch wel door die praatjes heen

Diversiteit

Werken in een kleiner team garandeert de nodige afwisseling. Jan: “We hebben hier geen afgebakende functies, zoals bijvoorbeeld op ons hoofdkantoor. Hier ben je een manusje van alles en dat maakt het ook zo interessant. Je krijgt zo veel meer gevoel bij de producten die je levert. Vaak behandel je een aanvraag van offerte tot aflevering, dus je hebt het product ook in je handen. Bovendien heb je veel contact met klanten en kom je bij veel bedrijven over de vloer.”

Jan is de vraagbaak voor elektrotechnische vraagstukken
Jan is de vraagbaak voor elektrotechnische vraagstukken

Vies woord

“In feite zijn we verkoopmedewerker, maar ‘commercieel’ is misschien een beetje een vies woord. Wij doen gewoon ons uiterste best om met de klant mee te denken. Daaruit volgt de verkoop vanzelf. Soms denken mensen dat je voor commercie een vlotte babbel moet hebben. Hier draait het om service en kennis van techniek. Onze klanten prikken toch wel door die praatjes heen”, vertelt Jan met een knipoog.

Niemand van ons heeft eigenlijk een commerciële achtergrond. We komen allemaal uit de techniek en praktijk.

Vanuit de praktijk

“Niemand van ons heeft eigenlijk een commerciële achtergrond. We komen allemaal uit de techniek en praktijk. Voordat we hier kwamen werken, waren de meesten van ons werkzaam als monteur. Dan kom je op een moment dat je de storingsdiensten, de lange dagen en het fysieke werk zat bent. Wat dat betreft bevalt me dit werk erg goed. Zo blijf je toch met techniek bezig, zonder dat je er fysiek zwaar mee belast wordt. We moeten hier ook aan de bak, maar het is toch anders.”

Op zoek naar collega’s

“Omdat het alsmaar drukker wordt, zijn we op zoek naar versterking. Het liefst naar iemand die ook veel kennis heeft van elektro. Iemand met technisch inzicht, of misschien wel een verleden als monteur. Kom gerust een keer langs voor een kop koffie en wat meer informatie. ’t Is hier altijd gezellig! Je bent welkom!”

Jan en zijn collega’s zijn op zoek naar versterking. Bekijk de vacature hier!

Het team van Schipper Hardenberg
Het team van Schipper Hardenberg

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar de beste vak- mensen. Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier de vacatures!

Welkom in de familie!