Marco Wolters: “Vaak buj te bange!”

Marco Wolters is als operationeel manager van STS een bekend gezicht in de regionale techniek en industrie. Met blote handen bouwde hij samen met zijn collega’s het bedrijf op. Op zijn kantoor prijkt er een tekst aan de muur: “Wees realistisch, eis het onmogelijke”. Het zou zomaar zijn lijfspreuk kunnen zijn…

Antoon’s aanbod

“Op 1 maart 2000 ben ik hier begonnen. Ik was niet op zoek naar ander werk, maar toen ik voor mijn vorige werkgever aan de balie kwam om onderdelen te halen wilde Antoon mij spreken. Ik moest er even over nadenken, maar besloot op het aanbod in te gaan. Antoon wist helemaal niet of ik wel de juiste diploma’s had, hij leek gewoon op zijn mensenkennis te vertrouwen. Zo deed hij dat gewoon.”

Het was hard werken, we hebben het bedrijf echt vanaf de grond opgebouwd. Dat geeft ons nu een goed gevoel.

Marco Wolters, STS

Maak er wat van!

Marco is, samen met een aantal andere STS’ers, aan boord vanaf het allereerste begin. “In de werkplaats stond alleen een afkortzaag en twee lasapparaten. Antoon zei: maak er wat van en zorg er met Johan voor dat het goedkomt. Als ik er nu op terugkijk, dan was het ook de charme van die tijd. We hadden niet veel, maar we wisten ons er prima mee te redden. Het was hard werken, we hebben het bedrijf echt vanaf de grond opgebouwd. Dat geeft ons nu een goed gevoel.”

Overall

Marco begon als bedrijfsleider van het piepjonge STS, maar dat mocht van Antoon niet met schone handen. “Hij wilde me eerst drie maanden in overall zien lopen, dus ik ging mee met de jongens op karwei. En dat leek me hartstikke mooi. Het duurde echter geen drie maanden, maar drie uur. Antoon belde eigenlijk meteen al, omdat ik moest helpen met een grote offerte voor Ten Cate. Dat werd het eerste grote project. Mijn collega’s zeggen nog steeds dat ze een aantal uren in de montage van mij te goed hebben, haha!”

We hadden beperkte middelen, maar dat was ook een uitdaging. Het dwong ons om creatief te zijn.

Marco Wolters, STS

Het artikel gaat verder onder de afbeelding.

Afbeelding Werken bij Schipper Techniek Marco Wolters: “Vaak buj te bange!”

Groei

“STS groeide best snel. We moesten eerst geld verdienen, voordat we het konden investeren, maar al gauw konden we opschalen in mensen en materiaal. Dat is ook het grootste verschil met toen: tegenwoordig hebben we een enorm kapitaal op onze werkvloer. Daar zijn we natuurlijk trots op, maar af en toe heb ik nog heimwee naar de goede oude tijd. We hadden beperkte middelen, maar dat was ook een uitdaging. Het dwong ons om creatief te zijn. Uiteraard doet dat niets af aan onze huidige ambitie om te blijven investeren. Aan het einde van het jaar komt er bijvoorbeeld nog een nieuwe draaibank. Dat is écht het neusje van de zalm, de Rolls Royce onder de verspaningsmachines.”

De groep is vele malen groter dan vroeger, maar het is nog steeds een hechte club.

Marco Wolters, STS

Persoonlijk

Niet alles is veranderd, vindt Marco. “Ik denk dat we nog steeds heel begaan zijn met onze mensen. We proberen alles zo persoonlijk mogelijk te houden, al lukt het me niet meer om iedereen evenveel te spreken. Vroeger wist je alles van elkaar, maar dat is nu gewoon wat moeilijker. Ik kan ook maar op één plek tegelijk zijn. De organisatie is echter nog steeds plat. De lijnen zijn kort en we schakelen snel. Bovendien is iedereen hier gelijk, niemand loopt naast zijn schoenen. De groep is vele malen groter dan vroeger, maar het is nog steeds een hechte club.”

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar de beste vak- mensen. Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier de vacatures!

Welkom in de familie!