Kevin Ruiterkamp: een decennium in dienst

Een 10-jarig jubileum is bij Schipper geen uitzondering. Wij zien het echter absoluut niet als vanzelfsprekendheid, want dergelijk jubilea zijn er om te koesteren. Als bedrijf proberen we namelijk veel te investeren in onze medewerkers, om ze te blijven binden en boeien. Het jubileum van Kevin zien we dan ook als een prachtig resultaat. Hier zijn wij als werkgever enorm trots op.

Het begin

“Ik ben hier op mijn 19e binnengekomen. Ik was een zogenaamde ‘vroege leerling’, dus ik was mooi op tijd klaar met mijn opleiding. Mijn vader kent Erik Smelt goed, dus via die connectie had ik snel een baan. Ik begon bij Schipper als rechterhand van René in de logistiek.”

Toen en nu

Tien jaar geleden zag het bedrijf er wel anders uit, vertelt Kevin: “We deden toen alles met vijf man. Inkomende goederen, uitgaande goederen, orders picken, bezorgen, klanten helpen aan de balie… Dat kun je nu echt niet meer voorstellen. Alleen ons logistieke team bestaat nu al uit tien collega’s. En voor de bezetting achter de balie is er tegenwoordig een apart team met technisch commercieel medewerkers.”

Commercieel

In die functie is Kevin zelf ook werkzaam geweest. “Op een gegeven moment werden logistiek en verkoop gescheiden, ik mocht toen klanten gaan helpen aan de balie. Niet veel later kwam ik op kantoor terecht in de commerciële binnendienst. Het commerciële werk lag mij wel en ik had ook altijd de ambitie om iets commercieels te gaan doen.”

Het is niet alleen de ambitie en de doorgroeimogelijkheden. Schipper heeft meer te bieden dan alleen dat.”

Kevin Ruiterkamp

Ontwikkeling

“In die jaren heb ik veel kansen gekregen om mezelf te ontwikkelen. Ik had een opleiding detailhandel en ondernemerschap gedaan, dus ik miste een technische achtergrond. Via verschillende opleidingen op het ROVC heb ik die kennis goed kunnen bijspijkeren. Uiteraard kwamen daar ook verschillende commerciële trainingen bij.”

Afbeelding Werken bij Schipper Techniek Kevin Ruiterkamp: een decennium in dienst

Ambitie

Eigenlijk had Kevin altijd maar één doel voor ogen: accountmanager worden. “Vanaf het begin had ik altijd aangegeven dat ik ambitie had om als accountmanager aan de slag te gaan. Ik ben er ook oprecht dankbaar voor dat Schipper altijd heeft meegewerkt aan dit traject. Uiteindelijk kreeg ik in 2021 de kans om ‘naar buiten’ te gaan als accountmanager.”

Accountmanager

“De functie van accountmanager ligt me goed. Ik vind het mooi dat ik veel met mensen te maken heb. En ik kom bij veel bedrijven waar ik een kijkje in de keuken mag nemen. Dat blijft boeiend, want er worden heel veel mooie dingen gemaakt in Twente. De processen achter die productie en techniek zijn erg interessant. Het is mijn doel om waardevolle relaties op te bouwen met die mensen en bedrijven. Dat is ook mooi aan Schipper; je bent niet alleen maar met een product bezig, maar met samenwerken. Wij zijn onderdeel van het proces bij de klant.”

Familiebedrijf

Wat heeft hem zo lang bij Schipper gehouden? “Het is niet alleen de ambitie en de doorgroeimogelijkheden. Schipper heeft meer te bieden dan alleen dat. Hoe groot we ook zijn geworden in een korte tijd, we blijven een familiebedrijf. Voor mij betekent dat persoonlijk contact, gelijkwaardigheid, leuke collega’s en een goede werksfeer.”

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar de beste vak- mensen. Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier de vacatures!

Welkom in de familie!