Jutta Veelers: vrouw in de techniek

Diversiteit is in 2021 belangrijker dan ooit. Echter moeten we concluderen dat de techniek (helaas) nog steeds overwegend een mannenwereld is. Hoe verfrissend is het dan om een dame welkom te mogen heten in ons technische team?

WTB

Vanzelfsprekend is het niet dat een meisje van 17 kiest om WTB te gaan studeren aan de toenmalige MTS in Enschede. En toch koos Jutta Veelers voor dit avontuur. “Ik vond heel veel dingen leuk en in de techniek is altijd werk. Daarom besloot ik om voor werktuigbouwkunde te kiezen.”

Stages

Jutta leerde lassen en sleutelen. Bang voor vieze handen was ze niet, mochten dat soort vooroordelen nog bestaan… “Ik liep stage bij een bedrijf dat rolstoelen maakte, bij een installateur en als laatste bij een bedrijf dat smeersystemen ontwikkelde voor vrachtwagens.”

Kunstacademie

Toch besloot ze om het roer om te gooien na het behalen van haar diploma. De kunstacademie lonkte. “Ik houd ervan om creatief bezig te zijn. Ik wilde iets gaan doen met fotografie en beeldhouwen. Helaas bleken die twee werelden teveel van elkaar te verschillen. Het was onmogelijk te combineren, dus koos ik voor de fotografie. Jammer genoeg was het voor mij moeilijk om hiervan mijn werk te maken.”

Afbeelding Werken bij Schipper Techniek Jutta Veelers: vrouw in de techniek

Uitdaging

Het roer ging dus weer om. Of eigenlijk helemaal niet. “Ik had vanaf mijn 16e een bijbaantje bij de Praxis. Eigenlijk ben ik daar 25 jaar lang blijven plakken. Ik had er leuke collega’s en het werk was ook leuk, het had alleen weinig met mijn opleidingen te maken. Daarom was ik toe aan een nieuwe uitdaging.”

Aanbod

Jutta’s man Richard werkt al jaren bij STS. Tijdens een weekendje weg met het hele bedrijf raakte ze met Lisette Schipper aan de praat. “Mij werd toen gezegd dat ik maar moest bellen als ik een nieuwe uitdaging zocht. Ik heb er een tijdje mee gewacht, maar uiteindelijk besloot ik op het aanbod in te gaan. En nu ben ik al vanaf februari werkzaam als technisch commercieel medewerker in Almelo.”

Gezellig

Het werk aan de balie van onze hoofdvestiging bevalt haar goed. “Ik werk in een gezellig team. De sfeer is hier gemoedelijk, niemand is te beroerd om elkaar te helpen. Het werk is ook uitdagend, ik moest mijn geheugen wel even opfrissen! Daarom is het fijn dat je hier veel mogelijkheden krijgt om opleidingen te volgen. De eerste spoedcursusjes zijn al achter de rug!”, aldus Jutta met een knipoog.

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar de beste vak- mensen. Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier de vacatures!

Welkom in de familie!