Jorn Morsink over uitdaging en afwisseling bij STS

Jorn Morsink is alweer bijna twee jaar in dienst bij STS, dus is het de hoogste tijd om een bakkie te doen met deze projectmanager. De afgelopen jaren vlogen voorbij en Jorn heeft alle facetten van ons bedrijf inmiddels van dichtbij ervaren.

Opleiding

“Na mijn opleiding WTB op het MBO begon ik mijn loopbaan als buitendienstmonteur bij een bedrijf dat doseer- en afvulinstallaties ontwikkelde. Na een paar jaar was ik toe aan een andere uitdaging. Via via kwam ik in contact met een engineeringsbureau die mij de kans bood om te ontdekken waar mijn hart lag. Ik kon meelopen in de tekenkamer en in de werkvoorbereiding, terwijl ik in de avonduren een HBO WTB opleiding volgde.”

Sectoren

Via dit bureau werd Jorn gedetacheerd bij verschillende bedrijven. “Ik heb veel bedrijven van de binnenkant kunnen bekijken. Ik heb de kans gekregen om in veel verschillende sectoren te werken, dus ik kreeg een goed beeld van wat me het beste lag.”

In de avonduren deelde hij het klaslokaal met STS-collega Jeroen Laarman. “Hij bracht mij een vacature onder de aandacht. Hij maakte mij enthousiast over STS en ik had het gevoel dat dit wel eens goed bij mij zou kunnen passen. Ik besloot te solliciteren en werd aangenomen.”

Het werk bij STS bevalt me goed. Het is enorm divers, zowel qua werk, als qua klanten.

Jorn Morsink bij het project dat hij onder zijn hoede heeft
Jorn Morsink bij het project dat hij onder zijn hoede heeft

Uitdaging

Vanaf toen vloog de tijd. Jorn is inmiddels op een maand na twee jaar in dienst voor STS. Dat is natuurlijk niet voor niets. “Het werk bij STS bevalt me goed. Het is enorm divers, zowel qua werk, als qua klanten. Ik ben op deze manier werkzaam in verschillende sectoren en dat blijft interessant. Met name de levensmiddelenindustrie vind ik erg interessant, omdat alles dat we hiervoor ontwikkelen aan strenge hygiëne eisen moet voldoen. Alles moet glad, schoon en strak zijn. Dat is een mooie uitdaging.”

We werken als één team; we kunnen echt op elkaar bouwen. Dat vind ik echt uniek.

Project

Op het moment neemt Jorn een mooi project onder zijn hoede. Dit project spreekt voor al zijn werkzaamheden bij STS. “Voor een klant dat wand- en plafondplaten produceert hebben wij een nieuwe productielijn ontwikkeld. Wij waren verantwoordelijk voor het onderhoud van de bestaande installatie. Deze hadden wij niet zelf gemaakt. Er waren vaak storingen, dus kregen wij de opdracht om een nieuwe lijn te ontwikkelen met de kennis van de huidige installatie.”

Hiermee werd een beroep gedaan op de veelzijdigheid van Jorn. “Alles komt samen in zo’n project. Er zit mooi constructiewerk in, onderdelen van onze verspaningsafdeling, mechanische techniek, elektrotechniek, pneumatiek en een stuk besturingstechniek. Hier werken verschillende collega’s aan uit verschillende disciplines van ons bedrijf. Dat maakt het erg uitdagend en interessant.”

Team

Uitdaging en afwisseling zijn belangrijke aspecten van het werk, maar uiteindelijk zijn het de collega’s die het verschil maken. “We werken samen met een erg fijn team. Allemaal gemotiveerde vakmensen en techneuten die fantastisch werk leveren. We werken als één team; we kunnen echt op elkaar bouwen. Dat vind ik echt uniek. Bovendien gunnen we elkaar ook alle vrijheid in ons werk, dat vertrouwen is er altijd.”

Jorn is nog op zoek naar een collega-projectmanager. Bekijk de vacature hier!

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar de beste vak- mensen. Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier de vacatures!

Welkom in de familie!