Familie binnen het familiebedrijf: iedere werkdag is anders voor Jeroen en Alex Laarman

Schipper is niet alleen een familiebedrijf, maar ook een familie van bedrijven. Daarnaast werken er ook families binnen het bedrijf. Dat klinkt ingewikkeld, maar we leggen het uit aan de hand van een paar voorbeelden. Één van die voorbeelden is de familie Laarman, samen goed voor ruim 27 dienstjaren bij STS.

Uitdaging

Twintig daarvan neemt Alex voor zijn rekening. De overige zeven zijn voor Jeroen. Alex: “Antoon heeft mij nog aangenomen. Ik werk er na twintig jaar nog steeds met plezier. Ik mag graag aan mooie projecten werken en als buitendienst monteur bij STS krijg je daar iedere dag de kans voor. Bovendien wordt het werk je niet voorgekauwd. Ik werk graag zelfstandig. Het is ook altijd een mooie uitdaging om samen met de klant een oplossing te bedenken.”

Ad-hoc

Jeroen kan dit beamen: “Ik herken mijzelf hierin. Daarnaast is het werk ook veelzijdig en afwisselend. Vaak weet je niet hoe de week gaat verlopen en iedere dag is anders. Dat komt natuurlijk ook doordat het hele bedrijf erop ingericht is om snel te reageren op de klant, zeker in geval van spoed. Vaak is het werk dan ook ad-hoc.”

Je krijgt bij STS alle vrijheid en je bent hier geen nummertje.

Alex Laarman, servicemonteur STS

Geen nummertje

Alex’s zoon vervolgt zijn verhaal: “Uiteraard is de sfeer op de werkvloer ook belangrijk. We helpen elkaar en als je morgen vrij wil hebben, dan is dat vaak geen probleem. Iedereen denkt mee en er wordt niet moeilijk gedaan. Je krijgt bij STS alle vrijheid en je bent hier geen nummertje.”

Afbeelding Werken bij Schipper Techniek Familie binnen het familiebedrijf: iedere werkdag is anders voor Jeroen en Alex Laarman

Toen en nu

Het grootste verschil tussen vroeger en nu? Dat kan Alex mooi vertellen: “Het grootste verschil? Vroeger konden we tijdens een bedrijfsuitje mét aanhang in één bus… Tegenwoordig heb je aan vijf bussen niet meer genoeg. Dát is het verschil. We zijn groter geworden, verder is er niks veranderd.”

“Daarvan is volgens mij de grootste groei in de afgelopen 7 jaar geweest”, denkt Jeroen. “Het is in ieder geval erg snel gegaan in de tijd dat ik hier werk.”

Er is ook veel hetzelfde gebleven. “De sfeer is nog steeds hetzelfde”, zegt Alex. “Wat ook hetzelfde is gebleven, is het feit dat Antoon alles goed in de gaten houdt, haha! Hij is nog steeds erg betrokken bij het bedrijf en heeft oprechte persoonlijke interesse voor alle collega’s. Hetzelfde geldt uiteraard voor Ali. Dat kunnen wij erg waarderen.”

Er worden te weinig techneuten opgeleid en dat vind ik zorgwekkend. Ik snap dat ook niet, want het is het mooiste werk van de wereld.

Jeroen Laarman, servicemonteur STS

Toekomst

Hoe ziet Schipper eruit tijdens het 50-jarige jubileum? Daar hebben Jeroen en Alex wel een beeld bij. Alex: “Ik ben dan lekker met pensioen. Ik denk dat het bedrijf de komende tien jaar gewoon doorgroeit. De groothandel zal een paar vestigingen meer hebben. Bij STS is dit lastig, het hangt er maar net van af of je voldoende goede vakmensen kan krijgen. Die zijn er momenteel bijna niet.” Jeroen is het ermee eens: “Er worden te weinig techneuten opgeleid en dat vind ik zorgwekkend. Ik snap dat ook niet, want het is het mooiste werk van de wereld.”

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar de beste vak- mensen. Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier de vacatures!

Welkom in de familie!