Erik Smelt: “Als ik mijn tanden ergens in zet, dan laat ik niet los.”

Al sinds 1998 is Erik Smelt onlosmakelijk verbonden aan Schipper. Hij was één van de grondleggers van STS én van Manschap. Er zijn daarom weinig mensen in de regionale techniek die de immer vrolijke Den Hammenaar niet kennen. Als technisch accountmanager is hij in iedere uithoek van deze streek te vinden om relaties voort te helpen.

Nieuw bedrijf

“Schipper is mijn tweede werkgever. Eerder werkte ik als montageleider en lasser/fitter bij een andere onderneming in de regio. Daar kwam Antoon een paar keer per week materiaal leveren. Hij benaderde mij op een gegeven moment om voor hem te komen werken. Hij wilde namelijk een bedrijf opzetten om zijn klanten van service te kunnen voorzien”, vertelt de goedlachse accountmanager.

Als we laat weer kwamen van een storing of project, dan stonden Antoon en Ali klaar om een borrel met ons te drinken of om een gehaktbal te maken.

Erik Smelt

Services

“Antoon Schipper merkte dat hij klanten kwijtraakte aan concurrenten die naast onderdelen óók revisies uitvoerden. Dat zette hem als ondernemer aan het denken. Wim Hoentjen, Henk Jonker en ik werden aangetrokken om dezelfde services te kunnen bieden. Marco Wolters werd later aan dit collectief toegevoegd om de kar te trekken als bedrijfsleider.”

Kind aan huis

Voor Antoon en Ali Schipper heeft Erik Smelt veel bewondering. “Antoon en Ali hebben nog steeds veel passie voor het bedrijf. Antoon vroeg veel van ons, maar we kregen er ook altijd veel voor terug. Hij stond dag en nacht voor ons klaar. Destijds was het normaal dat we de bedrijfswagens terugbrachten naar de zaak voordat we naar huis gingen. Als we laat weer kwamen van een storing of project, dan stonden Antoon en Ali klaar om een borrel met ons te drinken of om een gehaktbal te maken. Wat dat betreft waren ze bijna een soort tweede vader en moeder, we waren er kind aan huis.”

Afbeelding Werken bij Schipper Techniek Erik Smelt: “Als ik mijn tanden ergens in zet, dan laat ik niet los.”

Kantoor en overall

STS groeide snel. Erik nam langzaam maar zeker een andere rol aan binnen het bedrijf. “De eerste drie of vier jaar was ik lasser en monteur. Daarna begon ik de helft van de tijd op kantoor om projecten voor te bereiden en te begeleiden. Uiteindelijk werd ik fulltime projectleider, maar als één van die project niet liep, dan trok ik mijn overall weer aan. De klant moest gewoon geholpen worden. Dit gebeurt nog steeds: onze huidige projectleiders zijn ook niet bang voor vieze handen. Zij staan altijd klaar voor de klant.”

Manschap

In 2008 diende een volgende uitdaging zich aan. De schaarste van vakmensen is van alle tijden. Johan Schipper zag daarom een kans om goede vaklui in Polen te werven voor werkzaamheden in Twente. Erik Smelt moest het werk ‘aan de voorkant’ gaan doen. Smelt: “Ik ben soms misschien wat moeilijk om bij te sturen, maar als ik mijn tanden ergens in zet, dan laat ik niet los. Ik heb een sterke eigen mening. Zo ging dat ook bij Manschap. Ik had geen ervaring in de uitzendbranche, maar ik had binnen een jaar wel 50 man aan het werk.”

We zijn veel groter geworden, maar de sfeer is hetzelfde gebleven. Er is nooit gedonder, de sfeer op de werkvloer is gemoedelijk.

Erik Smelt

Rijdende netwerkborrel

De uitzendbranche was echter niet waar zijn hart lag. Ondertussen ging het ook iets minder bij STS. “Bij STS liep destijds de omzet wat terug als gevolg van een gebrek aan structuur in het bedrijf. We waren hard gegroeid en moesten een stap zetten in verdere professionalisering van de organisatie. Marco Wolters werd weer bedrijfsleider en ik ging de weg op als accountmanager. STS was de grip op de markt een beetje verloren en het was aan ons om dat te herstellen. De functie van accountmanager in de techniek past mij goed. Ik wil gewoon klanten helpen. Als ik dat zelf niet kan, dan probeer ik het via een andere weg. Ik vind het ook leuk om klanten onderling te verbinden. Wat dat betreft ben ik een soort van rijdende netwerkborrel, haha!”

Persoonlijke betrokkenheid

Erik heeft Schipper zien groeien en veranderen. Zelf is hij echter één van de constante factoren, maar hij ziet ook dat andere zaken hetzelfde zijn gebleven. “We zijn veel groter geworden, maar de sfeer is hetzelfde gebleven. Er is nooit gedonder, de sfeer op de werkvloer is gemoedelijk. We zijn een familiebedrijf gebleven. Bij Schipper krijg je nog steeds dezelfde vrijheid en verantwoordelijkheid als vroeger. Ook wordt er nog steeds hard gewerkt door ons allemaal, maar daar tegenover staat ook dat het altijd gezellig is. Er wordt veel gelachen en verdriet wordt ook gedeeld. De persoonlijke betrokkenheid is nog steeds groot binnen het bedrijf.”

Aanpassen

Erik ziet dan ook geen bedreigingen voor de toekomst. “We zijn een gezond bedrijf en er wordt ondernomen zonder grote risico’s. Natuurlijk is er een tekort aan vakmensen en dat zal een bepaalde groei beperken. Dit tekort wordt alleen maar groter, maar dat dwingt ons om bepaalde zaken anders in te gaan richten. In de toekomst moeten we veel meer met partnerbedrijven gaan werken. Gebruik maken van elkaars capaciteit en expertise. Dat is een wat andere denkwijze, maar tijden veranderen nou eenmaal. We moeten ons aanpassen naar de omstandigheden.”

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar de beste vak- mensen. Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier de vacatures!

Welkom in de familie!