Dynamiek en collegialiteit

Door de coronacrisis kon het jaarlijkse feest voor onze jubilarissen niet doorgaan. Bart Jannink moet dus nog even geduld hebben. De projectmanager is inmiddels al 13 jaar onderdeel van STS. Een feestje is dus op zijn plaats, want dit zijn de dingen waar je trots op bent als werkgever.

Schoolbanken

“Ik begon hier 13 jaar geleden als servicemonteur. Door ’s avonds plaatst te nemen in verschillende schoolbanken kon ik doorgroeien. Eerst werd ik werkplaatschef, daarna projectleider en nu ben ik projectmanager. Dat is een mooie, allesomvattende functie”, vertelt Bart. “Ik ben eigenlijk best laat de metaal in gegaan. Uiteindelijk rondde ik MBO WTB opleidingen af op niveau drie en vier, voordat ik bij STS begon. Onder de vlag van de Schipper Academie heb ik vervolgens doorgeleerd. Dat wordt hier altijd goed aangemoedigd en gefaciliteerd.”

Op maandag weet je nooit hoe de week gaat lopen. Ik houd van die dynamiek, het verveelt nooit.

Bart Jannink, projectmanager STS

Dynamiek

In een servicegerichte onderneming als STS is geen dag hetzelfde. “Op maandag weet je nooit hoe de week gaat lopen. Ik houd van die dynamiek, het verveelt nooit. Ik ervaar graag een stukje spanning in mijn werk, die gezonde druk op de ketel zorgt voor uitdaging. Bovendien krijg je hier alle vrijheid om je eigen tijd en werk in te delen. Dat vind ik erg prettig.”

Bart in de montagewerkplaats in Almelo
Bart in de montagewerkplaats in Almelo

Projectmanagement

Als projectmanager is Bart betrokken bij ieder facet van het bedrijf. Ieder project beleeft hij van begin tot eind. “Het begint meestal bij de klant. Die heeft een probleem en daar ga je samen naar kijken op locatie. Vervolgens inventariseer ik wat er nodig is en werk ik een idee uit met de klant. Daarna ga ik calculeren en verzorg ik de offerte. Als dit akkoord wordt bevonden, dan ga ik het plan uitwerken met onze engineering, werkvoorbereiding, werkplaats en monteurs op locatie. En vaak help ik nog met de inbedrijfname van het eindproduct. Het is een voordeel dat ik zelf praktijkervaring heb. Dat maakt het makkelijk om mee te denken met onze vakmensen. Bovendien vind ik het niet erg om vieze handen te krijgen. Het is geen vereiste om als projectmanager te kunnen sleutelen, maar als je het leuk vindt, dan kun je hier je hart ophalen!”

Ik heb collega’s waar ik van op aan kan. Ze staan er als het nodig is.

Bart Jannink, projectmanager STS

Oude garde

Bart rekent zichzelf tot de oude garde. En die is inmiddels aardig groot, want veel jubilarissen gingen hem voor. “Ik heb collega’s waar ik van op aan kan. Ze staan er als het nodig is, ook in het weekend. Stuk voor stuk goede vakmensen die zelfstandig kunnen werken. Het niveau is erg hoog. Dat probleemoplossend vermogen maakt mijn werk als projectmanager een stuk aangenamer, want je weet gewoon dat het goed komt.”

Collega’s

De collegialiteit gaat bij STS verder dan deze mentaliteit op de werkvloer. “De onderlinge verbondenheid is hier gewoon erg groot. We zijn meer dan collega’s, ook buiten werktijd. Je bent er voor mekaar als dat nodig is. En uiteraard is het leuk om met collega’s een paar biertjes te drinken en een biefstuk te eten bij Spalink. Dat soort dingen organiseren we graag met elkaar.”

Bart is nog op zoek naar een collega-projectmanager. Bekijk de vacature hier!

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar de beste vak- mensen. Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier de vacatures!

Welkom in de familie!