Ankerman van Schipper

Henk Jonker is al 25 jaar in dienst van STS. Hij vervult bij ons min of meer dezelfde functie als bij ‘zijn’ Touwtrek Vereniging Vriezenveen. Als ankerman krijg je zijn hakken namelijk niet of nauwelijks uit het zand. Als montageleider is Henk ook onze rots in de branding. Daar zijn we vanzelfsprekend ontzettend trots op.

Vanaf het begin

“Samen met Marco Wolters en Erik Smelt behoor ik tot de eerste STS’ers. Wij zijn er al vanaf het begin bij; Antoon heeft ons destijds hoogstpersoonlijk bij de club gehaald. In eerste instantie zouden wij ingezet worden voor complexe montageprojecten van Festo en SKF producten. Op die manier wilde Antoon meer markt voor de groothandel naar zich toe trekken. Uiteindelijk bleek er vraag te zijn naar een veel breder dienstenpakket. STS was zo geboren”, aldus de welbespraakte montageleider.

Antoon stond voor het werk dat wij leverden en zorgde ervoor dat alles tot een goed einde werd gebracht. Zelfs bij projecten die soms onmogelijk leken te zijn.”

Tussen de stellingen

Alle begin is moeilijk. Dit was niet anders bij het piepjonge STS. Henk kan het zich nog goed herinneren: “In het begin stonden we gewoon tussen de voorraadstellingen van de groothandel te lassen en te sleutelen. Een eigen werkplaats hadden we niet. Groot gereedschap was er ook niet. Dat is tegenwoordig wel anders!”

Henk Jonker in 'zijn' mobiele werkplaatscontainer
Henk Jonker in 'zijn' mobiele werkplaatscontainer

Antoon

Henk koestert mooie herinneringen aan de tijd waarin Antoon nog de scepter zwaaide over het bereik. “Destijds was het redelijk gewoon om regelmatig op zaterdag te werken. Antoon was er dan altijd bij. Hij was altijd betrokken en nam ook altijd wat lekkers mee, zoals een gehaktbal of een gebakken vis. Antoon stond voor het werk dat wij leverden en zorgde ervoor dat alles tot een goed einde werd gebracht. Zelfs bij projecten die soms onmogelijk leken te zijn.”

Dat sociale werkgeverschap heeft mij 25 jaar bij het bedrijf gehouden.

Sociaal

“Dat sociale werkgeverschap heeft mij 25 jaar bij het bedrijf gehouden. Er is oprechte interesse in elkaar. Dat heb ik wel gemerkt toen ik niet zo lang geleden in het ziekenhuis lag. Er was ontzettend veel aandacht en ondersteuning, dat geeft wel een goed gevoel. Dat doet je wat.”

Groeien in de diepte

Schipper Techniek viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. Henk hoopt het volgende feestje over tien jaar ook mee te mogen maken. Hoe Schipper er dan uitziet? “Ik denk dat we moeten groeien door klein te blijven. Bij STS moeten we niet willen groeien in kwantiteit, maar in kwaliteit. We moeten groeien in de diepte en als specialist in de markt blijven opereren, met de beste mensen en het beste gereedschap.”

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar de beste vak- mensen. Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier de vacatures!

Welkom in de familie!