30 jaar in dienst: Ton Hegeman

“Volgende maand ben ik 30 jaar in dienst!”, vertelt de goedlachse Ton Hegeman. Hij is een oude rot in het vak en heeft Schipper als bedrijf zien groeien in de afgelopen drie decennia. We treffen Ton in een lege hal in Haaksbergen, die wordt omgetoverd tot nieuwe vestiging van de technische groothandel.

Mijn vader had Antoon verteld dat ik ander werk zocht en toen kon ik komen praten. Kort daarna had ik een baan.

Ton Hegeman

Antoon Schipper

“Na de LTS ben ik bij een installatiebedrijf gaan werken. Ik zat veel op de bouw en die wereld beviel mij niet zo goed”, aldus Ton. “Mijn vader werkte destijds bij Ten Cate, hij beheerde daar het technisch magazijn en kende daardoor Antoon Schipper goed”.

Toen Ton zijn vader had verteld dat zijn toenmalige werk niet meer beviel, duurde het niet lang voordat hij een telefoontje kreeg van Antoon. “Mijn vader had Antoon verteld dat ik ander werk zocht en toen kon ik bijna per direct komen praten. Kort daarna had ik een baan.”

Manusje van alles

In zijn beginjaren bij Schipper was Ton een manusje van alles. “We zaten toen nog in het pand aan de Hogeluchtsweg in Wierden. Ik deed werkzaamheden als installatie-, timmer- en laswerk. Daarnaast verzorgde ik logistieke werkzaamheden. Ik werkte vijf dagen in de week en meestal ook op zaterdagochtend”.

We hebben daar de vestiging vanaf de grond opgebouwd.

Ton Hegeman

Hardenberg

Ton had het werk snel in de vingers en daarom bood Antoon Schipper hem een mooie kans Hardenberg. Hij moest daar de nieuwe vestiging opzetten. “We hebben daar de vestiging vanaf de grond opgebouwd. Ik heb tot ’97 in Hardenberg gezeten, toen bood een nieuwe uitdaging zich aan”.

Afbeelding Werken bij Schipper Techniek 30 jaar in dienst: Ton Hegeman

Het opzetten van een nieuwe vestiging is een mooie en veelzijdige uitdaging!

Ton Hegeman

Enschede

De opgedane ervaring uit Hardenberg mocht Ton elders in de praktijk gaan brengen. Antoon had namelijk een pand in Enschede gekocht en Ton moest daar de plaatselijke markt gaan veroveren. “In Enschede heb ik precies 20 jaar gewerkt. Afgelopen jaar benaderde Johan mij toen er concrete plannen waren voor een nieuwe vestiging in Twente. Zonder veel na te denken heb ik daar ‘ja’ tegen gezegd!”.

Kar trekken

In Haaksbergen zal Ton wederom de kar gaan trekken. Ton heeft er zin in. “We beginnen daar met iets nieuws. Zo’n opzet van een vestiging is een mooie en veelzijdige uitdaging!”.

Commercieel

“Daarnaast vind ik de commerciële kant ook interessant. We hebben in de regio Haaksbergen al een aantal trouwe klanten, daar kunnen we nu nog dichter tegenaan kruipen. We zitten daarnaast aan de goede kant van Haaksbergen, dus de deur naar de Achterhoek staat op een kier”.

Ik werk hier met plezier. Het familiebedrijf past goed bij mij.

Ton Hegeman

Werken met plezier

Over de toekomst maakt Ton zich geen zorgen. “Ik werk hier met plezier. Het familiebedrijf past goed bij mij en ik heb altijd een goede band gehad met de familie Schipper. De werksfeer is altijd goed, de drempel is laag en iedereen kan goed met elkaar opschieten”.

Ook werken bij Schipper?

Wij zijn altijd op zoek naar goede vakmensen. Wil jij collega worden van Ton? Bekijk dan onze vacatures en laat het ons weten!

Vacatures

Wij zijn altijd op zoek naar de beste vak- mensen. Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk dan hier de vacatures!

Welkom in de familie!